4.3.2015

Esittelyssä: Annika Schulman

 
Ratsastajan kehonhallinta on suuri intohimoni!
Hevosen ja ihmisen yhteistyö rakentuu kehonkielelle ja kun ratsastaja istuu hevosen selkään hänen kehonkielensä kutsutaan istunnaksi. Kehonkielen tarkka ja tehokas käyttö vaatii hyvän kehonhallinnan.

Istuntaharjoituksia
Koulutukseltani olen ratsastuksenopettaja, ratsastuksen ammattivalmentaja, kolmostason Centered Riding ohjaaja sekä Somatic pilatesohjaaja ja Somatic personal trainer. Sana somatic viittaa somaattiseen harjoitteluun, mikä tarkoittaa tarkkaa tapaa harjoitella liikettä ja liikekokonaisuuksia vahvan läsnäolon, oman tuntemuksen ja hallinnan avulla. Se vaatii ohjaajalta hyvää oman kehon tuntemusta, jotta oman kokemuksen ja tiedon voi välittää ohjattaville.

Annika ja Achillea Niinisalo 2013
Olen toiminut hevosalan yrittäjänä 20 vuotta. Toimintaani on kuulunut hevosten kouluttaminen ja ratsastajien valmentaminen koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa sekä luonnollisen hevostaidon ja ratsastajan istunta- ja kehonhallintakurssien pitäminen. Tällä hetkellä minulla on 10 hevosen pihattotalli Inkoossa, jossa asuvat omien hevosteni lisäksi oppilaideni hevosia sekä koulutettavia hevosia. Tallin yhteydessä minulla on pilatesstudio, jossa pidän somatic pilates ja stretching viikkotunteja sekä otan vastaan yksityisasiakkaita. Tarjoan myös hevosalan täydennyskoulutusta tavoitteena lisätä ymmärrystä ja osaamista hevosenpidon kokonaisvaltaisuudesta.

Annika Schulman

Kotisivut: http://www.sits.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/SITSkoulutus