13.3.2015

Esittelyssä: Minna Lindström


Olen harrastanut hevosia aina. Päivittäin hevoset ovat kuuluneet elämääni siitä lähtien, kun 80-luvulla ravihevosia hoitaessani ymmärsin, että haluan tehdä tätä isona. Sittemmin matka ja toiveet eivät ole juurikaan muuttuneet, mutta työkalut ja tavoitteet kylläkin. 

Koulutan hevosia ja valmennan ratsastajia puskista GP:n asti. Ensisijaisena tavoitteenani on tehdä kaikesta oppimisesta helppoa ja hauskaa niin hevoselle kuin ratsastajallekin. Perinteisemmän negatiivisen vahvisteen (eli paineen käyttämisen ja poistamisen) lisäksi käytän positiivista vahvistetta - käytännössä ruokapalkintoa. Erityisesti silloin, kun hevosen halutaan tekevän vaativia liikkeitä tai liikeketjuja, on positiivisen vahvisteen lisäämisellä suuri merkitys hevosen motivoimisessa. 
 
Tarkoitukseni on esitellä HETAssa käsitystäni tuntumasta/kontaktista, sen vaikutuksesta hevoseen ja ratsastajan apujen käyttöön ja mikäli hevonen/hevoset sallivat, tarjota paloja siitä, miten vaikeitakin liikkeitä voidaan päästä helposti vahvistamaan ja saada sitä kautta niiden esiintymistiheys lisääntymään. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Säännöllisiin valmennettaviini kuuluvat mm. paralympiaratsastaja Jaana Kivimäki ja GP-ratsastaja Linda Ikonen.

Minna Lindström

Blogi: http://tunnehevonen.blogspot.fi/