25.6.2015

HETAn workshopit - Laaja kattaus mielenkiintoista koettavaa!

Mitä hevosen ilme kertoo?  Kuvaaja: Nina Salonen

Tarjoamme yleisölle tämän vuotisessa HETAssa osaavien ja inspiroivien esiintyjien lisäksi mahdollisuuden päästä kokeilemaan ja tutustumaan uusiin asioihin entistä lähempää.
 
Ulkona pääset kokeilemaan jousella ampumista SRJL:n opastamana. Yläkerran kahviossa pyörivät koko viikonlopun ajan ratsastusta tukevat oheis-harjoitukset. Qigong-harjoituksessa pääset Päivi Peusan johdolla etsimään kehoosi rentoutta ja oikeaa luonnollista linjausta sekä kokeilemaan kehoa ja mieltä avaava ja yhdistäviä harjoituksia. Annika Schulmanin workshopeissa opitaan keho-tietoisuudesta ja kehonhallinnasta ja miten eri kehonhallintamenetelmät voivat auttaa meitä oman kehomme tuntemisessa ja sitä kautta myös ratsastuksessamme.
 
Hevoset ilmaisevat itseään paljon eleiden kautta ja ymmärtävät synnynnäisesti toistensa eleitä ja ilmeitä, mutta ihmiselle niiden tunnistaminen on usein hankalaa. Loistavista valokuvistaan tunnettu Minna Tallberg on luvannut valikoida HETAan valokuvia, joissa näkyy erilaisia hevosten ilmeitä. Haastamme yleisön tutkimaan kuvia jo etukäteen ja miettimään mitä kukin kuvissa näkee: Onko kuvan hevonen aggressiivinen vai onko se vain peloissaan? Entä kuinka voisimme oppia tunnistamaan kivun hevosen ilmeestä? Käymme hevosten ilmeitä läpi kuvien kautta molempina päivinä Minna Tallbergin johdolla.
 
Haastamme yleisöä katsomaan hevosia myös hevosen hyvinvointikatselmukseksi nimetyssä workshop-osiossa. Talutamme tällöin areenalle hevosen ja kysymme hevosia ammatikseen hoitavilta ihmisiltä (shiatsuhoitajalta, fysioterapeutilta jne.) mitä he lukevat periaatteessa terveen hevosen hyvinvoinnista hevosen olemuksen ja liikkumisen perusteella. Mitä he lähtisivät kyselemään, tutkimaan ja selvittämään jos hevonen tuotaisiin heille asiakkaaksi? Samoin kuulemme myös mitä toimenpiteitä tai hoitoja he suosittelisivat hevosen terveyden tukemiseksi.
 
Sunnuntain aamupäivän kruunaa klassisen ratsastuksen paneelikeskustelu. Klassinen ratsastus on ollut jo aiemmin HETAssa vahvasti mukana, mutta tämä vuonna olemme saaneet mukaan jopa kolmen eri oppisuunnan/ perimyslinjan edustajat. Tämä toi meille tilaisuuden, jota emmekä yksinkertaisesti voineet jättää käyttämättä: Haluamme keskustella heidän kaikkien kanssa yhdessä klassisesta kouluratsastuksesta: Ratsastuksesta joka nojaa vanhaan, sukupolvien ajan mestareilta oppilaille siirtyneeseen ratsastusperinteeseen. Tiedämme jo entuudestaan, että näiden kolmen naisen oppi nojaa pehmeään ja pienin avuin tapahtuvaan työskentelyyn. Emme halua rakentaa vastakkainasettelua, mutta odotamme mielenkiinnolla mitä eroja ja yhtäläisyyksiä näiden eri oppisuuntien edustajien vastauksista nousee esiin. Roomaan on monta tietä!
 
Workshoppien lisäksi voit käydä tauoilla juttelemassa esiintyjien kanssa infoteltalla tai näiden omilla ständeillä. Eikä pidä muun ohjelman tuoksinassa unohtaa, että expossamme on jälleen tavattavissa monia mielenkiintoisia hevosten hyvinvoinnin kanssa työskenteleviä näytteelleasettajia ja kirppis on pullollaan uutta omistajaa etsiviä hevosvarusteita.
Kehotietoisuutta HETA 2012:ssa.
 

Worshopit tiivistettynä:
  • Jousiammuntataitojen testaus
  • Kehon rentous ja luonnollinen linjaus
  • Kehon hallinta ja ratsastus
  • Hevosen ilmeet
  • Hevosen hyvinvoinnin havainnointi
  • Klassisen ratsastuksen paneelikeskustelu
Workshoppien tarkempi aikataulu päivitetään kotisivuillemme lähiaikoina. Osa workshopeista edellyttää ilmoittautumisen paikan päällä HETA-infossa.

Aikataulut, ohjelma ja lisätiedot: www.hevostaito.fi.
Liput ennakkomyyntinä Lippupisteessä: www.lippu.fi/heta2015