14.6.2015

Tutustu HETA-tapahtumapaikkana toimivaan Poni-Hakaan!

HETA 2015 -hevostaitotapahtuman tapahtumapaikkana on Poni-Haka
–  jo kolmatta kertaa!


Poni-Haka tarjoaa nykyaikaiset tilat ja viihtyisän ympäristön tapahtumalle hyvien kulkuyhteyksien varrella. Tiloja on remontoitu viime vuosien aikana; itse talli on remontoitu 2012 ja viime vuonna ratsastushalliin tehtiin parannustyö, jolloin kantavat rakenteet vahvistettiin. Maneesi on lämpöeristetty ja siellä on koneellinen kosteudenpoisto, joka takaa katsojille miellyttävät olot myös heinäkuun lämpimillä keleillä. Tänä vuonna HETA 2015 -tapahtumassa on workshoppeja myös yläkerran tiloissa, jossa normaalisti toimii kahvio ja jossa järjestetään myös mm. kokouksia, ponisynttäreitä ja jumppatunteja.

Poni-Haka Oy:n historia ulottuu 40 vuoden taakse, jolloin Chrisse Fagerström aloitti miehensä kanssa toiminnan. Vantaan Hakunilassa ratsastuskoulu on sijainnut jo kaksikymmentä vuotta. Parikymmentä vuotta sitten vetäjäksi myös vaihtui Susan ”Suski” Fagerström, joka on vastannut toiminnasta ja kehittänyt sitä yhdessä veljensä Pontus Fagerströmin viime vuoteen saakka. Syyskuusta 2014 alkaen toimintaa on vetänyt pitkän hevostaustan omaava, mutta kaupallisella puolella työuran tehnyt Virpi Ranta, joka mm. on kilpaillut omilla hevosillaan SM-tasolla ja myös ulkomailla mm. EM-kisoissa. Virpi on myös Kyra Kyrklundin ensimmäisiä oppilaita ja hän itse on valmentanut ja toiminut kouluratsastustuomarina.

Poni-Haan ratsastuskoulussa on n. 40 ratsua, joista puolet poneja. Ratsastuskoulu on luokitettu SRL-laatutalliksi ja ratsastustuntien tasoja on talutusratsastustunneista edistyneisiin. Nuorimmat ratsastajat ovat 3-vuotiaita (talutusratsastuksessa) ja vanhimmat päälle 70-vuotiaita. Vakiotuntien lisäksi koululla on myös erilaisia kursseja,mm. istuntaan painottuvia sekä ratsastusta ja keskivartalon jumppaa yhdistäviä kursseja. Ratsastuskoulun tiloissa järjestettäviin viikkojumppiin voi osallistua sekä ratsastajat kuin tukijoukotkin.

Ratsastusopetuksen lisäksi ratsastajien hevostaitoja Poni-Haassa tuetaan mm. hevosen hoitoon liittyvien kurssien ja hoitomerkkien kautta. Ratsastajat itse harjaavat ja satuloivat hevosen sekä huolehtivat varusteista ja siitä, että hevonen on puhdas. Poni-Haassa hevosilla on myös nimetyt hoitajat. Hoitajana oleminen kouluttaa ymmärtämään hevosta lajina ja yksilönä. Kouluratsastuksen lisäksi kausitunteihin kuuluvat myös puomi- ja estetunnit sekä maastoratsastus. Virpi Rannan mielestä maastoratsastus onkin hetki, jolloin hevoseen parhaiten tutustuu ja saa yhteyden ja siinä mm. oppii, mitä hevoset voivat pelätä ja mistä eivät välitä ollenkaan. Tänä päivänä hevostaitojen edistäminen onkin entistä tärkeämpää, kun ratsastajilla on aikaisempaa vähemmän kosketusta hevosiin. Ratsastuksessa näkyy myös se, että ihmiset liikkuvat vähemmän, mistä syystä Poni-Haassa halutaan kannustaa hyvään kehonhallintaan, josta hyötyy sekä ratsastaja että hevonen!

Poni-Haka toivottaa HETA 2015 -kävijät tervetulleiksi tiloihinsa!

www.ponihaka.net
https://www.facebook.com/pages/Poni-Haka-Oy/1406403216245500