30.6.2015

Workshop: Ratsastajan kehonhallinta by Annika Schulman

Harjoittelua pallon avulla
Mitä ominaisuuksia ratsastaja tarvitsee? Kehotietoisuus, asentotunto, kehonhallinta – mitä ne ovat? Mitä rentous hevosen selässä tarkoittaa, kuinka paljon jännitettä ratsastajan kehossa pitää olla?

Hyvää kehon tuntemusta ja kehonhallintaa tarvitaan tunnistamaan oman kehon toimintaa ratsastaessa sekä tunnistamaan mitä hevosen liike aiheuttaa kehossa. Kun tuntee ja hallitsee oman kehonsa hyvin, osaa myös välittää sanomansa hevoselle ja käyttää kehoansa hevoseen vaikuttamiseen.

Kehonhallintamenetelmät pyrkivät eri tavoin auttamaan meitä oman kehomme tuntemisessa ja sitä kautta sen hallinnassa. Kehonhallinta-harjoittelun avulla voimme oivaltaa, mitä kehossa tapahtuu ja myös miten kehon toiminta hevosesta tuntuu. Harjoittelussa käytettävät välineet antavat keholle uusia ärsykkeitä toimintansa tehostamiseen. Ratsastajan kehonhallintaharjoittelusta voi saada apua esim. istunnan suoristamiseen, selän hallintaan, lonkkien rentoutumiseen ja apujen tehostamiseen.

Annika Schulman
Kotisivut: http://www.sits.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/SITSkoulutus

Ratsastajan kehonhallinta -workshopit lauantaina 4.7. klo 13.05-13.35 ja 15.50 - 16.10 sekä sunnuntaina 5.7. klo 10.35 - 11.05 ja 12.30-13.00

Tapahtuman aikataulut, ohjelma ja lisätiedot: www.hevostaito.fi.
Liput ennakkomyyntinä Lippupisteessä: www.ihahaa.fi/heta/